• Slider Image

Over Thomas Willems, InterFair

Mijn werkervaring heb ik opgedaan bij verschillende bedrijven en organisaties, nationaal en internationaal. Hierbij werkte ik regelmatig samen met mensen uit verschillende regio’s, zowel binnen als buiten Nederland. Mensen met verschillende achtergronden, gewoontes en ervaringen. Mijn ervaring is dat de invloed van diversiteit in omgang en communicatie niet zelden wordt onderschat.
Zo is het bijvoorbeeld in de ene cultuur een goede gewoonte om elkaar in een gesprek aan te kijken, maar kan het in een andere cultuur als brutaal worden ervaren.
Dit, schijnbaar onbeduidende verschil, kan in een relatie tussen bijvoorbeeld een werknemer en een leidinggevende onbewust escalerend werken, zonder dat één van beide hier schuld aan heeft.

Het speelt niet altijd een rol, maar wanneer deze aspecten een rol kúnnen spelen is het belangrijk dat deze worden benoemd. Dit, om een goede basis te leggen voor gesprek waarbij alle partijen volledig aan bod komen; een voorwaarde om tot een breed gedragen oplossing te kunnen komen.
De vraag is dan vaak; "blijf je het ontlopen of ga je het blijvend oplossen?"
Mijn werk als MfN-registermediator en gecertificeerd Extern Vertrouwenspersoon is een vaak logisch vervolg van die vraag.

Werkwijze

Ik geef de voorkeur aan een openhartig gesprek om te zien of we samen op zoek kunnen naar een oplossing. Een gesprek is vertrouwelijk en we bepalen samen waar dit kan plaatsvinden, liefst op een locatie waar we ons prettig voelen en vrijuit kunnen spreken.
Ik ben er namelijk van overtuigd dat een openhartig gesprek een geweldige start kan zijn naar iets beters.

Vraag mij gerust hoe.

Alle gesprekken kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden gevoerd.